Felgalternativ til G-wagen fra SsangYong

More
16 years 2 weeks ago - 16 years 2 weeks ago #88 by Iver460
Jeg trålet gjennom finn.no som jeg ofte gjør etter saker og ting, og i dag ble jeg ledet inn på noe interessant!

G-wagens boltesirkel er som kjent for mange, ikke daglig kost i bilverdenen. 5x130 brukes av Porscher fra og med 911 (untatt tidlige 924/944), Audi Q7 og RS2 (Audi 80-derivat fra Porsche) samt VW Touareg med V6er eller større motor. Disse bilene har desverre et mindre senterhull, så her må det modifiseres på spacere eller senterhullet må dreies ut. For 460/461-eiere blir ET såpass høy at spacere blir nødvendig.

Mercedes Sprinter Gen1 og dens kassebilforgjenger T1, Peugeot Boxer, Citroën Jumper, Fiat Ducato har også 5x130, disse deler også G-wagens 84,1mm senterhull.

Dagens oppdagelse gjelder Ssang Young RextonII, den reviderte utgaven med Mercedes-lignende grill. Det viser seg at denne, samt søstermodellene Actyon, Kyron og Rodius alle har fått boltesirkel 5x130 SAMT senteråpning på 84,1mm. Originalt leveres RextonII med 7,5x18 med ET43. Dette tilsvarer alufelger levert på det amerikanske markedets G500, og dette passer bra også på 460/461. Siden SsangYong Rexton er en bil som stort sett selges som varebil til håndverkere osv. som kjører firmabil med dertil gunstig innkjøp av stæsj og felger, er utvalget relativt bra.
Vær oppmerksom på at Rexton av første generasjon ble levert med 6-bolt 6x139,7 og at dette er ubrukelig for oss. Før du handler være altså sikker på at det gjelder 5-bolts felger.

Faren til dama har en splitters ny Actyon pick-up, skal se om jeg kanskje kan få lurt meg til å prøve noen felger derfra i løpet av sommeren. Følger naturlig vis opp med bilder!
Last edit: 16 years 2 weeks ago by Iver460.

Please Logg inn or Create an account to join the conversation.

More
16 years 2 weeks ago #89 by Meisal
Stilig oppdagelse Iver. Greit eg kopierer deler av innlegget ditt og legg det til under FAQ?

mvh
Magnus Øgård Meisal

Please Logg inn or Create an account to join the conversation.

More
16 years 2 weeks ago #90 by Iver460
La meg se om jeg kan finpusse det litt mer, kanskje til og med lage en fyldig felgartikkel med litt bilder! Skal prøve knipse litt bilder av diverse aktuelle felger jeg finner, slik at vi kan lage en oversikt ala den Harald Pietschman har på www.rubicon-trail.com/G-Class/wheels/start.html for norske forhold

Please Logg inn or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.046 seconds
Powered by Kunena Forum