Gamle GW'er bråker ofte ganske mye. Med små triks kan du minke kupestøyen til en tredel! Det finnes flere måter å gjøre dette på og henholdsvis ingen fast, men her er i alle fall endel tips fra folk som har gjort jobben og blitt overaskende fornøyd med resultatet.

Magnus Meisal skriver:

Kunsten er å øke massen av store flater slik at høgfrekvent resonans ikkje kan forplante seg i karosseriet. Eg har brukt 3 typer isolering:
1. gule skummgummi plater m/grønt papir over (biltema)
2. grå skummgummi plater m/asfalt plater i midten (biltema)
3. vanlige asfaltplater (690631 bilrekvisita)

Alle plasser i karosseriet der det er en liten nedfellning har eg lagt (3). Over den har eg lagt (1), bare i dørken framme og bak. I torpedoveggen brukte eg (2) som du enkelt og greit fester med kontaktlim.

Skal du legge inn skumplater er det viktig å forsikre seg om at det ikke lekker vann inn fra varmeapperaret eller vinduet. Samler det seg vann under platene kan du få problemer med rust, men ved normal bruk blir aldri dette er problem. Men som et ekstra tips: I kjørvannet av en slik støyisoleringsjobb kan jeg anbefale å smøre på litt flytende epoxy el. på i dørken. Vær også nøye med å tette rundt girstangen til fordelerkassen. Her kan mansjetten sprukket.

Når det gjelder eksospotten kan den ha en god del å si om den er rustet opp INNI. Men sett for all del ikke på nytt eksosanlegg med for stor diameter! Det fører i det fleste tilfellene til så mye ressonan at til og med småturer blir uutholdelige.